21 iunie 2024, 3:41

Romanian Design Week- Ediția 2018

Ediția 2018 a celui mai mare eveniment multidisciplinar din România, „Romanian Design Week”, semnat de arh. Attila Kim, va avea loc și în acest an în perioada 19-27 mai, la Palatul Telefoanelor (Calea Victoriei-Cartierul Creativ).

Evenimentul va aduce 150 dintre cele mai bune 400 de proiecte create în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți. Aici se vor regăsi lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an.

Ca în fiecare an, la „Romanian Design Week”, proiectele sunt selectate de echipa proiectului, împreună cu un board creativ, care este alcătuit din: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM.

Anul acesta evenimentrul vine cu formate noi și propune accentuarea comunicării dintre diferite discipline, dar oferă și șansa abordărilor complementare în design.

https://www.iqads.ro

„UniCredit Bank prezintă alături de „The Institute”, „Romanian Design Week” pentru al șaselea an consecutiv deoarece credem în consecvență, în a gândi și a face lucrurile pe termen lung, nu în a aștepta rezultate peste noapte. Ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și pe oamenii din spatele acestora și, împreună, să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc. Deși aceste industrii demonstrează nu doar o capacitate mare de inovație prin creativitate, ci și succes, ele se bucura încă de puțin sprijin real. Și anul acesta, în cadrul RDW, pe lângă expoziția centrală propunem și programul-umbrelă intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă, inspirate de UniCredit Bank,  în cel mai activ loc creativ din București – Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Ediția 2018 se va remarca prin complexitatea arhitecturii festivalului și prin creșterea relevanței proiectului la nivel regional și european, conform iqads.ro.

„Începând cu ediția din 2015, „Romanian Design Week” s-a bucurat de o importantă componentă internațională în cadrul festivalului și a reușit să capete multă atenție și acoperire în publicațiile internaționale de specialitate, fapt care a contribuit la creșterea relevanței proiectului la nivel regional și european, dar și la îmbunătățirea percepției asupra creativității Bucureștiului în general.  Începând cu ediția din 2017, ne-am dorit să investim și mai mult în acestă percepție pozitivă și am lansat proiectul Cartierul Creativ, iar la ediția de anul acesta a Romanian Design Week încercăm să vorbim și mai asumat despre creativitate și inovație, privite ca instrumente de dezvoltare economică și socială, dar și despre potențialul lor de a contribui la imaginea și dezvoltarea unui oraș. La ediția de anul acesta, ne-am propus să facem asta printr-o serie de noi formate pe care le-am dezvoltat în cadrul proiectului, dar și prin creșterea audienței lui și prin amplificarea sinergiilor din Cartierul Creativ, cel mai recent și probabil cel mai ambițios proiect The Institute de până acum”, a declarat Andrei Borțun, CEO „The Institute”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol