7 decembrie 2023, 16:23

Romanian Jewelry Week, expoziție internațională cu peste 50 de designeri

Romanian Jewelry Week prezintă o ediție specială la Timișoara, printr-o expoziție internațională cu aproximativ 50 de designeri și colective invitate din România și din întreaga lume.

Ediția va avea loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2023, la ISHO Timișoara.

Astfel, publicul din Timișoara va avea ocazia să participe la un program extins de expoziții, tururi ghidate, conferințe, proiecții și workshop-uri dedicate domeniului bijuteriei ca formă de artă distinctă.

Asociația Assamblage deschide Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week, vineri, 30 iunie, la ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C, începând cu ora 16.

Vor fi expuse peste 500 de piese create de designeri din România, Belgia, Grecia, Ucraina, Germania, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Iran, Canada și multe altele, scrie Tion.

Creat de antreprenorul Ovidiu Şandor prin Mulberry Development, ISHO a fost conceput pentru a deveni un reper al Timişoarei de mâine.

Un accent deosebit este pus pe caracterul integral al ansamblului, gândit să cuprindă, în afara locuinţelor şi birourilor, spaţii publice de calitate, precum şi servicii şi facilităţi care vor crea cel mai modern şi calitativ cartier al Timişoarei.

Prin expoziția „Detaliul Secession – Timișoara”, care va prezenta seria de fațade și ornamente pictate în acuarelă care stau la baza albumului cu același nume, semnate de Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță, fondatorii editurii Intaglio, Assamblage aduce un omagiu orașului Timișoara.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc o proiecție dedicată festivalului internațional de film inspirat de bijuterie – SMCK on Reel.

Sub tematica „Civilization Rebooted”, festivalul reflectă asupra celor mai presante probleme de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, poluarea mediului, războiul, frica, cenzura și propaganda, pe de o parte, și reciclarea, renașterea, justiția socială, noile valori și noua estetică în artă și design, pe de altă parte.

„Bijuteria şi actul creativ sunt, mai mult ca oricând, un vehicul de comunicare pentru ideile în schimbare, pentru mesajele adresate unei lumi aflate în intercomunicare şi conexiune.

Industria creativă, această invenţie extraordinară, este de fapt decizia celor instruiţi de a se exprima creativ şi de a nu se opri cu mesajul lor la graniţa dintre lume şi propriul atelier.

Ideea lui Leonardo da Vinci despre lumea văzută ca prelungire a atelierului artistului devine mai prezentă ca oricând”, spune David Sandu, Curator Romanian Jewelry Week.

Pentru bilete online, click aici.

Program

Programul ediției speciale de la Timișoara este următorul:

Vineri, 30 iunie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C

15:00 Tur ghidat realizat de curatorul Romanian Jewelry Week David Sandu

16.00 – 20.00 – Vernisaj și târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week

Sâmbătă, 1 iulie 2023– Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C

11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week

CASA ISHO – 14:00-16:00 Conferința despre Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană cu David Sandu și Andreia Gabriela Popescu și workshop demonstrativ de șlefuire pietre semiprețioase.

Duminică, 2 iulie 2023 – Locație – ISHO Timișoara – Bulevardul Take Ionescu nr. 46C

11.00 – 20.00 Târgul de bijuterie contemporană Romanian Jewelry Week

CASA ISHO – 16:00 proiecție de film SMCK ON REEL FESTIVAL -„Civilization Rebooted”.

Evenimentul este organizat de Assamblage, în parteneriat cu ISHO Timișoara.

Romanian Jewelry Week Timișoara este un proiect de amploare destinat programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu potențial de eveniment recurent în viitor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol