8 iulie 2020, 7:49

Românii au câștigat medalii de argint și bronz la Campionatele Europene de atletism Under-23

Tinerii din România au câștigat trei medalii la Campionatele Europene de atletism Under-23 din Suedia, una de argint şi două de bronz, potrivit Agerpres.

Cine a adus argintul pentru România

Alexandru Novac a câştigat argintul în proba de aruncare a suliţei, fiind devansat în clasamentul final de Cyprian Mrzyglod, reprezentantul Poloniei, în timp ce poziţia a treia s-a clasat belarusul Aleksei Katkoveţ, potrivit Bursa.

Sportivul român este mulțumit de modul în care s-a desfășurat competiția. „Concursul a fost foarte bun. Am avut o evoluție constantă în finală și sunt mulțumit de cum a decurs totul. E dureros să pierzi aurul la ultima aruncare, dar nu disper. Acest argint este un pas foarte mare înainte și o motivație să muncesc la fel de mult în continuare. De la acest sezon îmi doresc să obțint biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la Campionatul Mondial de la Doha sper să prind finala.”, a declarat Alexandru, conform Federației Române de Atletism.

Alexandru Novac vorbește despre medalia de argint cucerită în proba de suliță la CE U23 de la Gavle!#FRA #CEU23 #Gavle2019 #Novac #Campioni

Gepostet von Federaţia Română de Atletism am Samstag, 13. Juli 2019

Medalii de bronz

Andrea Miklos a obţinut bronzul la 400 m, fiind devansată de poloneza Natalia Kaczmarek și de cehoaica Lada Vondrova. De asemenea, Claudia Prisecaru a câștigat medalia de bronz la 3.000 m obstacole,  fiind devansată de daneza Anna Emilie Moeller şi de irlandeza Eilish Flanagan, potrivit Agerpres.

Sursă cover foto: aimx


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.