5 decembrie 2023, 18:17

Românii au cucerit polul mondial al frigului cu o Dacie. Cum au ajuns în cel mai rece sat din lume

Doi români au hotârât să ajungă la ”polul mondial al frigului”, satul Oimiakon, cu un Duster.

Joi dimineață, Attila și Kinga Bertici au ajuns în Oimiakon (regiunea Iakuția), satul cel mai rece din lume. Oimiakon este un sat de 500-600 de oameni și se află în cea mai mare regiune a Rusiei, Iakuția. Iakuția este de 12 ori mai mare ca România, iar diferența de fus orar este de +8 ore. Când au ajuns erau -47 de grade, au stat 3 ore unde s-au întâlnit cu primarul localității. Au vizitat un mic muzeu și au primit o diplomă de la primarul.

Attila Bertici povestește cum se simte diferența dintre -40 și -50 de grade.

Foarte tare se simte diferența. Nici noi nu am crezut. Este incredibil de frig la -50. Am luat bagajele din mașina fără mănuși, ca să pot să închid ușa, am mers 10 metri până în casa unde suntem cazați și am crezut că mi se rupe mâna de frig”, a spus acesta.

Cei doi au plecat acum o lună din Satul Mare și se vor întoarce vineri cu mașina. Nu sunt primii români care ajung la Oimiakon, dar sunt primii care ajung cu o singură mașină, transmite economie.hotnews.ro.

Pentru a nu avea probleme cu mașina, aceștia au pus un sistem de încălzire auxiliară care foloseste carburantul din rezervor. Operațiunea a costat peste 3.000 de euro, mai susține life.hotnews.ro.

Aventura a fost postată pe YouTube fiind și virală.

sursa foto: hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol