7 august 2020, 6:29

Românii, lideri europeni ai distracției. Un bar din București în top trei al celor mai bune localuri din Europa

Este bine-cunoscut faptul că românii sunt apreciați în întreaga Europă pentru ospitalitatea și amabilitatea lor. Astfel că, indiferent de problemele și de necazurile lor, românii știu cum să se distreze. Barurile și cluburile din marile orașe se întrec în concepte cât mai cool, creative și ingenioase pentru a atrage la final de săptămână cât mai mulți clienți.

Acest lucru a atras atenția unui popula protal online, Administratorii Big 7 Travel, care oferă sfaturi şi recenzii turistice și au întocmit un top 50 al celor mai bune „dive baruri” din Europa. Pe locul 3 al podiumului s-a clasat un bar din Bucureşti, singurul din România inclus în clasament.

Potrivit realizatorilor cercetării, au fost luate în considerare localuri din categoria „dive bar” (n.r. – o expresie apropiată în română de termenul „cârciumă”, bar cunoscut în anumite medii sociale, cu clienţi constanţi şi atmosferă plăcută) din toate ţările componente ale Uniunii Europene. Unele ţări, au avut mai multe „finaliste”, dar din România a fost inclus în top doar QP Pub, bar situat în centrul Bucureştiului, pe strada General David Praporgescu, menționează Adevărul.ro. 

Una dintre metodologiile de departajare a barurilor nominalizate a constat în supunerea la vot a „candidaţilor” în cadrul unui sondaj efectuat în rândul celor 1,5 milioane de membri ai comunităţii online Big 7 Travel. Au mai fost luate în considerate recenzii anterioare, dar decisivă a fost părerea formulată de un client care „a inspectat“ barurile în secret, fără ştirea administratorilor.

QP Pub a fost plasat pe locul 3 al topului 50 şi a fost descris astfel de către autorii articolului: „Un bar mic, unde se face un incredibil Log Island Ice Tea, QP rămâne deschis până când ultimul client se târăşte afară, semnul unui «dive bar» adevărat. Dacă rămâi îndeajuns de mult să prinzi runda de dans, vei deveni un client care va dori să revină“, Adevărul.ro. 

Pe locul 2 se clasează localul „Who Hit John”, iar pentru cunoscuți, simplu doar „John”. Este un bar fermecător scufundat în orașul vechi istoric din Vilnius, care se potrivește doar celor 15 oameni din spațiul său mic.

Sursă Foto: bigseventravel.com

Iar pe locul 1 se află Pijana Wisnia, din Warsaw, Polonia. Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai neobișnuite baruri văzute vreodată, însă acest lucru nu îi îmiedică pe clienți să pertreacă aici de fiecare dată o seara epică.

Sursă Foto: bigseventravel.com

Sursă: Adevărul.ro 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.