28 ianuarie 2021, 4:45

Românii, pe primul loc în planurile de a face economii. Câți vor petrece Crăciunul în familie

Un studiu interesant realizat de ING, în cinci ţări europene, arată că românii sunt pe primul loc în ceea ce priveşte planurile de a face economii.

Germania, România, Polonia, Spania şi Olanda au fost selectate pentru a participa la acest sondaj.

Peste 60% dintre români se aşteaptă să cheltuiască mai puţini bani pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou din acest an, olandezii (32%) şi nemţii (31%) ocupând următoarele locuri.

Cadouri

Primul factor decisiv este prețul. 53% dintre români au dezvăluit că vor alege cadourile cu un preţ mai mic, iar doar 23% dintre olandezi declară că vor opta pentru cadouri mai accesibile din punct de vedere financiar.

Peste 60% dintre români declară că vor plăti cadourile şi alte costuri asociate sărbătorilor de iarnă din veniturile proprii, în timp ce 21% dintre aceştia spun că vor achita cu cardul de credit, iar 14% din economii.

Buget călătorii

În contextul actual, doar 30% dintre români susţin că banii necheltuiți pentru călătorii vor ajunge în conturile de economii, 14% pentru cadourile de sărbători, iar 6% dintre aceştia spun că îi vor redirecţiona pentru călătoriile din cursul anului viitor, arată businessmagazin.ro.

Totodată, 35% au transmis că nu au bani rămaşi din bugetul de călătorii.

Cumpărături online

Peste 32% dintre români au spus că îşi vor face cumpărăturile online, pe locul doi sunt spaniolii (29%) şi pe trei se află polonezii (28%), în timp ce olandezii (21%) ocupă ultimul loc.

Crăciunul și Anul Nou

81% dintre români vor petrece Crăciunul cu familia şi doar 10% declară că îl vor petrece şi cu membrii mai depărtaţi ai acesteia, deși jumătate dintre românii chestionaţi au declarat că se vor bucura mai puţin decât de obicei de sărbători.

Anul Nou îi va prinde pe români doar împreună cu membrii apropiaţi ai familiei (76%).

Doar 15% dintre români ar lua în calcul călătoriile în ţară şi mai puţin de 2% dintre aceştia, vacanţele în alte ţări din Europa.

sursa foto:stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.