24 iunie 2024, 6:51

Românii pot raporta conținutul deepfake din mediul online pe platforma #nofake

Platforma oficială #nofake, unde românii pot raporta conținutul deepfake din mediul online, este disponibilă pe site-ul Ministerului Cercetării.

Pe noua platformă poate fi raportat conținutul deepfake de pe rețelele de socializare Facebook, Instagram, YouTube și TikTok, dar și de pe diferite alte site-uri sau din reclamele afișate de acestea prin intermediul Google. “Platforma va asigura analiza rapidă și transmiterea către platforme în termen foarte scurt, de până la 60 de minute, a cererilor care vizează falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online, cu scopul eliminării”, transmite Ministerul Cercetării și Digitalizării.

Noul site a fost lansat în contextul alegerilor din acest an, având în vedere că în ultimele luni, pe rețelele sociale au început să fie distribuite filmulețe false, create cu ajutorul inteligenței artificiale, în care sunt înfățișați inclusiv politicieni și oficiali din instituțiile statului care promovează diferite scheme de fraudă.

Platforma poate fi accesată pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol