21 septembrie 2020, 5:51

Românii pot urmări un documentar inedit despre Opera Națională din București. Când va fi premiera

Primul documentar despre Opera Națională din București va fi în premieră pe un post de televiziune. Filmul ‘Vocile Operei’ va putea fi difuzat în premieră duminică, 1 decembrie 2019, de la ora 21:00, pe Digi World.

Pentru documentar echipa a petrecut pentru filmarea aproape un an, pe parcursul stagiunii 2017 – 2018. Din echipa de producție a documentarului au făcut parte Mihaela Popescu (scenariu & regia), Florin Tolaş (director imagine) și Iulian Pană (producător general) și zeci de specialiști și tehnicieni.

Ca să înțelegi Opera, trebuie să-i cunoști oamenii, iar vocile lor sunt mai multe decât cele care se fac auzite în timpul spectacolelor. Mișcarea care dă ritmul unei reprezentații este mai amplă, de mai mare anvergură, decât cea a balerinilor din scenă. În spatele cortinei și dincolo de decoruri sunt mai mult de 700 de oameni care muncesc împreună cel puțin câte o lună de zile pentru fiecare spectacol”, au spun reprezentanții televiziunii.

În 1921, Opera Națională București a devenit instituție culturală independentă. Pe scena Operei s-au montat 159 spectacole, în 2019, dintre care cinci premiere, informează paginademedia.ro.

Acest documentar este o invitație deschisă spre o lume necunoscută celor mai mulți, incredibil de palpitantă și atrăgătoare, fără îndoială. Este un produs pe care-l dedicăm oamenilor din spatele acestui fenomen fantastic, dar mai ales publicului nostru care va intra, din nou, prin intermediul Vocilor Operei, în lumea cunoașterii și a vibrației prezentului.”, susține Bogdan Chirițoiu, manager Digi Documentare.

sursa foto: gandul.info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.