16 iulie 2020, 17:45

Românii și reciclarea. Ce aleg oamenii să facă cu hainele lor vechi

Atunci când vine vorba despre deșeurile din gospodărie, mai bine de trei sferturi din români reciclează, iar apropape jumătate dintre cei care o fac își duc la reciclat și hainele vechi, potrivit unui studiu realizat la cererea Fundației World Vision România în cadrul campaniei #WardrobeChange.

Deșeurile textile reprezintă o sursă importantă de poluare. Potrivit World Vision România, anual, în întreaga lume se produc aproape 150 de miliarde de articole de îmbrăcăminte, iar în majoritatea cazurilor, iar majoritatea celor purtate și uzate ajung în gropile de gunoi municipale sau sunt arse în incineratoare, potrivit Descoperă. 

„Efectele negative asupra sănătății provocate de poluarea cu deșeuri textile sunt în general cunoscute de către români, conform studiului. Astfel, circa 80% dintre respondenți au menționat pericolul microfibrelor sintetice care ajung în carnea peștilor pe care îi consumăm și poluarea solului cu materiale textile care se descompun în sute de ani”, se arată într-un comunicat al World Vision România.

Astfel, trei români din patru (73%) reciclează deșeuri, în mare parte plastic (88%), hârtie și carton (85%) și sticlă (75%). Mai bine de 87% din cei care nu reciclează deocamdată deșeuri textile ar fi interesați pe viitor să o facă.

Tot datele raportului mai arată și că doar jumătate (57%)  au reciclat și materialele textile, cum ar fi hainele vechi, iar principalele motive indicate în acest sens fiind protejarea mediului (60%) și faptul că pur și simplu reciclarea este o soluție mai bună decât aruncarea hainelor vechi la coș.

Sursă Foto: hiphip.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.