13 august 2020, 13:36

Românii și vacanțele: un concediu cât o lună de muncă

Un nou studiu realizat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro dezvăluie câţi bani sunt dispuşi românii să cheltuie în vacanţele de vară şi care sunt destinaţiile preferate.

Astfel, rezultatele acetsuia arată faptul că 72% dintre români şi-au propus să cheltuie peste 2000 lei în vacanţa de vară, iar peste jumătate dintre respondenţi (53%) au afirmat că bugetul familiei alocat pentru călătoria din timpul verii depăşeşte 3000 lei, adică un salariu mediu net din România.

Românii cred cu tărie în puterea unei vacanţe, de aceea alocă sume semnificative din salariul lor pentru călătoria din timpul verii care le va încărca bateriile pentru încă un an. Concurenţa între companiile de zbor face ca efortul de a pune bani în puşculiţă în fiecare lună să fie răsplătit cu destinaţii atractive. De asemenea, hotelurile încearcă să atragă noi clienţi prin reduceri de preţuri sau includerea în preţ a unor servicii, precum spa, masaj, tururi ghidate sau petreceri tematice.

Unde îşi propun românii să călătorească în vara 2019

Cei mai mulţi (66%) dintre participanţii la studiu îşi doresc o călătorie care să includă şi câteva zile de stat pe plajă. Timpul petrecut pe malul mării, fie că implică lupte cu valuri sau doar cărţi citite pe şezlong, răzbună toate orele de stat la birou din lunile precedente. Dar există şi o altă categorie de oameni, puţin peste o treime, care preferă drumeţiile montane şi aerul curat, mai ales dacă locuiesc într-un oraş înfierbântat, cu temperaturi văratice mult mai neprietenoase decât cele din păduri, se arată în studiul efectuat de Momondo.

Tot la fel de mulţi îşi doresc un city break în lunile de vacanţă. Probabil că nu au de gând să renunţe la plajă sau la trasee montane, dar au fost chibzuiţi cu cheltuielile de peste an şi cu planificarea vacanţei, deci îşi pot propune să descopere şi un oraş din Europa, într-o excursie de weekend.

Doar 1% dintre respondenţi au afirmat că nu îşi propun să călătorească în vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de naţionalităţi care au participat la sondaj.

Turismul autohton se bucură în continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca într-o călătorie, dar destinaţiile din afara ţării predomină în alegerile făcute din timp. Peste jumătate (54%) dintre cei intervievaţi se aşteaptă să petreacă vacanţa de vară în România.

Citește mai multe detalii aici. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.