25 ianuarie 2021, 21:45

Românul care a făcut înconjurul lumii: ”Casa mea e lumea, acasă e România!”

Are 30 de ani și deja a vizitat mai multe țări decât s-ar gândi vreodată cineva. A făcut înconjurul lumii și a ajuns până în cele mai îndepărtate sate din Africa, acolo unde a oferit din puținul lui și oamenilor care l-au răsplătit înzecit.

A mers pe jos, cu autostopul străbătând milioane de kilometri, fapt ce a făcut ca puține continente să rămână un mister pentru un absolvent de Limbi Străine care, în doar 5 ani, a vizitat nu mai puţin de 55 de ţări, meționează Digi24

A vizitat unele dintre cele mai exotice destinații și s-a oferit voluntar pentru a da o mână de ajutor satelor sărace din Africa. Așa a ajuns Bogdan Veselovski să doarmă sub cerul liber, să guste cele mai ciudate feluri de mâncare, dar și să predea engleză, franceză și lecții de IT copiilor din Malawi.

Lumea asta e atât de mare şi viaţa e scurtă… Aşa că sunt o grămadă de locuri pe care încă nu le-am văzut, dar următoarea mea destinaţie ar fi Asia, a mărturisit acesta pentru Digi24

Chiar dacă pentru unii este o aventură să trăiești pe meleaguri mioritice, adevărata porovocare pentru Bogdan a început după ce a terminat Facultatea de Limbi Străine, la secția de ruso-engleză. Avea doar 25 de ani când a plecat de unul singur la drum, dar nu l-a împiedicat nimic. Și-a luat rucsacul în spate, a ales aleatoriu un loc pe hartă și dus a fost. A mers pe jos sau cu autostopul, iar în timp, tiriștii i-au devenit cei mai buni prieteni și tovarăși de drum.

Mergând cu autostopul întâlneşti oameni şi pentru mine asta e cea mai bună formă de a cunoaşte localnicii, cultura. Prietenii mei, tiriştii, camionagiii, întotdeauna mi-au sărit în ajutor, a mai povestit acesta pentru Digi24

Printre primele sale destinații au fost Polonia, Cehia şi Germania. De aici, a ajuns prin Scandinavia, Europa de Vest, Europa de Est, unde a petrecut două veri, iar după ce a considerat că a văzut și a cunoscut îndeajuns de bine aceste locuri s-a oferit voluntar într-un proiect de voluntariat în Africa.

Sursă Foto: life.ro

Aici, Bogdan Veselovski le-a predat copiilor din Malawi, timp de un an de zile, limbi străine și i-a învățat să lucreze pe calculator. Printre cele mai frumoase experiențe trăite aici, românul povestește cu drag despre cum a ajuns să petreacă Paștele cu ”pomana porcului de Guineea”. În plus, acesta a rămas impresionat și de ospitalitatea oamenilor, care deși nu au mare lucru, nu se feresc să împartă din puținul lor și celorlalți.

Aşa am petrecut Paştele, cu pomana porcului de Guineea. Ce-am mai mâncat…tot felul de rozătoare mai mici, mai mari. Am mâncat nişte şoricei prin Africa cu alune şi spaghete, a mai spus acesta potrivit Digi24

Cu toate acestea, Bogdan nu se ferește să spună că: „Sunt un om al Globului, un globetrotter. Casa mea e lumea, acasă e România!”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.