CITIRE

Roxana Wring o taxează pe Firea: „Programul ...

Roxana Wring o taxează pe Firea: „Programul de reducerea poluării adoptat joi este o pomană electorală”

Primăria Capitalei va oferi 5.000 de vouchere a câte 9.000 lei pentru bucureștenii care doresc să-și achiziționeze automobile electrice, acestea vor fi date ca primă de casare pentru autovehicule uzate înmatriculate în București.

Joi, primarul București, Gabriela Firea anunța în ședința Consiliului General faptul că voucherul va putea fi folosit și pentru achiziționarea de motorete, motociclete, produse electronice și electrocasnice. Programul a fost aprobat în ședința de joi cu 29 de voturi pentru, 20 împotrivă și o abținere.

În urma acestui proiect, având în vedere faptul că este vorba în prim plan de automobile și că în prezent haosul din trafic al capitalei este creat de lipsa locurilor de parcare, Editiadedimineata.ro a dorit să afle dacă pe lângă acest program sunt în derulare și altele, cum ar fi construirea unor noi spații dedicate mașinilor. În acest demers ne-a ajutat Roxana Wring, consilier USR la Primăria Capitalei, care ne-a răspuns la mai multe întrebări legate de acest subiect. Iată ce am aflat:

Sursa: hotnews.ro

Având în vedere faptul că voucherele se acordă în special pentru achiziționarea autovehiculelor, am tras concluzia că automat acesta va fi încă un motiv pentru care traficul îngrozitor din București nu va înceta. Astfel, fiind consilier la Primăria Capitalei, ce ne puteți spune despre proiectele care vizează problema locurilor de parcare?

Proiectele care există acum sunt de Park&Ride și deocamdată unul singur. În materie de parcări rezidențiale, după cum știți există o penurie, iar în centrul orașului nu cred că este nevoie de mai multe spații, deoarece este destul transport în comun.

Rolul acestor vouchere, cel declarat, cel puțin, este de a reduce poluarea în București, dar dacă chiar s-ar vrea acest lucru, nu trebuie început cu a da atâția bani pentru mașini noi. Noi aveam un proiect pe care-l depusesem, dar evident că nu a fost adoptat de către majoritatea PSD-ALDE,  în care voucherele să fie pentru cei care au mașini care nu mai sunt în circulație. Pe baza acestor bani, se puteau achiziționa biciclete electrice sau plăti impozitele, practic era un fel de voucher municipal care încuraja oamenii să renunțe la mașini.

Ieri a fost aprobat și un amendament, nu cu votul nostru și anume, că înafară de mașini, vor putea fi cumpărate și iPad-uri, computere, frigidere și așa mai departe, care, până la urmă, este un nou mod de a face o nouă pomană electorală, în dorința de a obține mai multe voturi la viitoarele alegeri.

Să înțeleg că dumneavoastră considerați că acest program de fapt nu urmărește reducerea poluării, ci servește doar la o nouă „pomană electorală”?

Da, categoric, nu există ședință de consiliu în care doamna Firea să nu mai vină cu câte o sumă de bani pe care să o dăruiască cetățenilor. Eu nu zic că acest lucru este rău, dar, problema este că Primăria este atât de incapabilă să ducă la bun sfârșit proiecte complexe, iar în acest caz, este mai simplu să dea pomeni electorale. 

În dorința de a obține o confruntare de opinie, am încercat să luăm legătura și cu doamna consilier a Primarului General Gabriela Firea, însă nu am primit răspuns, așa că am trimis o solicitare scrisă, la care se așteaptă răspuns.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.