20 februarie 2020, 0:34

Rugby-ul se dezvoltă. Turneului Internațional de Rugby Feminin s-a ținut în România

La sfârșitul lunii iunie, în Iași, a avut loc Festivalul Internaţional al Educaţiei, în cadrul căruia s-a desfășurat a doua ediție a Turneului Internațional de Rugby Feminin, care a purtat denumirea de Iaşi Women’s Sevens – Rugby Youth Cup.

Se dorește dezvoltarea acestui sport în România și organizarea competițiilor internaționale

În cadrul turneului din capitala moldovenească, s-au întâlnit echipe, cu grupa de vârstă U18,  din România și Republica Moldova. Turneul de rugby a fost organizat cu ajutorul Federației Române de Rugby și Primăria Municipiului Iași.

Dat fiind rezultatul întregului turneu, sunt așteptări și dorințe de a fi organizate mai des. Despre acest lucru vorbește și Neculai Tarcan, antrenor al echipei naționale de rugby feminin senioare, citat de Ziarulevenimentul.ro (l). Ce-i drept, și lipsa de promovare a sportului se datorează turneelor puține care există, mai ales la rubgy feminin.

A fost un turneu reușit. Ar fi o realizare foarte mare dacă s-ar organiza măcar 3 turnee de acest fel, pe an, care ar putea ajuta la creşterea nivelului de joc al junioarelor, o parte din ele fiind deja convocate la stagiile de pregătire ale echipei naționale de senioare. Felicitări, în primul rând, Federaței Române de Rugby, care a făcut tot posibilul ca fetele sa aibă câteva zile de cantonament, să se antreneze împreună pentru a forma această echipă pe teren. În urma turneului s-au remarcat patru sportive care vor fi convocate în lotul lărgit al senioarelor. Le mulțumesc organizatorilor și celor care s-au ocupat de acest eveniment”, declara Tarcan.

Iaşi Women’s Sevens – Rugby Youth Cup face parte dintr-o inițiativă de promovare a rugby-ului în Europa de Est, numită Eastern Europe Rugby Development. Obiectivul  final este organizarea la Iaşi a Eastern Europe Rugby CUP, la care să participe mai multe state, precum: Belarus, Bulgaria, Cehia, Polonia, Republica Moldova, Rusia, România, Slovacia, Ucraina şi Ungaria.

Această idee se poate contura într-un proiect, atât la rugby feminin cât şi masculin, toate cu sprijinul, în acordul şi viziunea Federaţiei Române de Rugby, şi bineînţeles a celorlalte federaţii de specialitate partenere”, a afirmat Cristian Veriveş, coordonatorul turneului de la Iași.

Premisele există, deci ceea ce rămâne de făcut este să se asigure dezvoltarea acestora în ceva concret și nu să se „omoare” ideile despre competiții, înainte ca ele să înceapă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.