8 iunie 2022, 8:57

Rusia a fost exclusă de la Campionatul Mondial din Quatar. Ce alte decizii s-au mai luat

FIFA a anunţat că Polonia merge fără a juca în finala barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar, după ce Rusia a fost exclusă din toate competiţiile fotbalistice internaţionale.

Astfel, Polonia va trebui să joace finala cu învingătoarea meciului Suedia – Cehia.

Background

În urma preliminariilor europene şi a Ligii Naţiunilor, Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptau pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate pe Calea B a play-off-ului. Semifinalele calificărilor ar fi trebuit să fie Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar învingătoarele urmau să joace un meci pentru un loc la turneul final din Qatar. Gazda finalei era în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Ce a mai decis UEFA? Scoția – Ucraina amânat

La 3 martie 2022, Federaţia Ucraineană de Fotbal a scris FIFA, solicitând ca meciurile sale de calificare să fie reprogramate din cauza imposibilităţii de a organiza atât călătoriile, cât şi antrenamentele unei echipe în circumstanţele actuale.

În urma consultării cu UEFA şi cu cele patru asociaţii membre participante pe Calea A a play-off-urilor europene de calificare, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarităţii, să accepte această solicitare.

Meciul dintre Scoţia şi Ucraina, programat iniţial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat în fereastra existentă în iunie şi, în consecinţă, meciul dintre câştigătoarea întâlnirii Scoţia-Ucraina cu învingătoarea partidei Ţara Galilor-Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeaşi fereastră.

De asemenea, s-a convenit că meciul dintre Ţara Galilor şi Austria va rămâne aşa cum era programat, la 24 martie 2022.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol