18 septembrie 2021, 15:48

Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID pentru animale

Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale, a anunţat miercuri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), relatează Reuters. Producția ar putea începe luna viitoare.

Potrivit Serviciului rus de supraveghere veterinară și fitosanitară, citat de Reuters, serul, testat din octombrie pe diverse animale, printre care câini, pisici, vulpi și nurci, s-a dovedit inofensiv și extrem de imunogen, cu anticorpi dezvoltați în sută la sută din cazuri.

Comunicatul agenției veterinare din Rusia adaugă că imunitatea durează șase luni, dar că producătorii continuă să analizeze perioada de protecție.

Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale”, a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

„Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, a adăugat el.

Sursa foto: elcorreoweb.es

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.