3 octombrie 2023, 8:08

RUSIA. Bătuți, arestați, umiliți FOTO/VIDEO

Ciocniri între protestatari și forțele de ordine, astăzi, la Moscova și în mai multe orașe rusești printre care și St. Petersburg.

Imagini filmate la protestele din Rusia, în care forțele de ordine îi lovesc cu brutalitate pe manifestanți, au fost distribuite masiv pe internet. Potrivit celei mai recente raportări a site-ului independent de monitorizare a activității poliției OVD-Info, cel puțin 2.250 de persoane au fost reținute în cursul demonstrațiilor ce au avut loc sâmbătă în Rusia.

În timp ce-i informează pe oameni prin megafon că vrea să le asigure securitatea, poliția din Moscova lovește dur în protestatari, relatează site-ul Jurnal.md.

Cel puţin 40.000 de oameni s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta în semn de sprijin pentru opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, estimează Reuters.

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă și pe Iulia Navalnîia, soţia principalului opozant al Kremlinului, la un protest care are loc la Moscova, după cum a anunţat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o dubă a poliţiei.

Conform agențiilor ruse au fost răniți și 40 de polițiști.

Ambasada SUA, chemată la raport

Ambasada SUA la Moscova va trebui să dea explicaţii pentru publicarea pe site-ul său de internet a „itinerariilor” manifestaţiilor opozanţilor de sâmbătă, a anunţat Ministerul rus al Afacerilor Externe, care îi va convoca pe diplomaţii americani.

„Despre ce e vorba, despre a-i influenţa sau a le da instrucţiuni (manifestanţilor)?”, a scris purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova pe Facebook, „colegii americani vor trebui să vină să se explice în Piaţa Smolenskaia”, adresa MAE rus.

Foto Jurnalmd/OVD


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol