26 ianuarie 2023, 16:33

Rusia. Companiile aeriene vor restricționa vânzarea de bilete pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Biletele către Istambul sau Erevan, epuizate

Pe fondul apelului la mobilizare militară parțială, companiile aeriene rusești au primit ordin să restricționeze vânzarea de bilete pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

La câteva ore după discursul lui Vladimir Putin care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia, jurnalistul Le Monde Emmanuel Grynszpan semnalează într-un tweet că toate companiile aeriene rusești au primit ordin să nu mai vândă bilete bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția celor care dețin un permis furnizat de Ministerul Apărării.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Euronews scrie, citând presa rusă,  că la câteva minute după discursul lui Vladimir Putin au fost cumpărate toate biletele de avion de astăzi dinspre Moscova spre Istanbul și Erevan (capitala Armeniei).

Jurnaliștii au publicat ca dovadă o captură de ecran de pe site-urile de rezervare online a curselor aeriene. Aceștia au încercat să găsească bilete spre cele două destinații, dar nu au reușit să găsească niciun loc liber.

Potrivit Google Trends, care permite cunoaşterea frecvenţei cu care un cuvânt este căutat pe Google, căutările în Rusia cu termenii ‘bilete’ şi ‘avion’ s-au dublat începând de la ora 06:00 GMT a zilei de miercuri, adică de la începutul alocuţiunii televizate înregistrate a lui Vladimir Putin.

În timpul dimineţii, formularea ‘a părăsi Rusia’ s-a înregistrat de 100 de ori mai mult decât într-o perioadă obişnuită.

Regiunea Belgorod, aflată la frontiera cu Ucraina şi atinsă de mai multe ori de lovituri ucrainene începând de la finalul lunii februarie, se află în fruntea clasamentului ce indică locul unde au fost făcute căutările.

Toate biletele pentru zboruri directe către destinaţiile cele mai apropiate de Rusia – Armenia, Georgia, Azerbaidjan sau chiar Kazahstan – sunt epuizate pentru ziua de miercuri, potrivit website-ului Aviasales, extrem de popular în Rusia pentru achiziţionarea de bilete.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol