23 aprilie 2024, 10:15

Navele spațiale rusești vor fi pilotate de roboți

La începutul lui 2017, Fundația Rusă pentru Cercetări Avansate a lansat un robot umanoid numit FEDOR – Final Experimental Demonstration Object Research pentru o nouă misiune în premieră în spațiul cosmic.

FEDOR are abilități multiple și poate fi văzut ca o mașină de ucis. Robotul are în dotare două pistoale care pot distruge cu ușurință vestele de protecție, se poate târî ca militarii și poate șofa. Totuși, robotul nu este o amenințare, demonstrațiile făcute dorind să arate doar capacitățile și nivelul de dexteritate pe care le are acesta.

Sursă imagine: newsweek.com

Robotul FEDOR a arătat că este capabil să tragă cu ambele mâini. Abilitățile motorii pentru gesturi fine și algoritmii de luare a deciziilor sunt în continuă îmbunătățire„, a scris pe Twitter Dmitry Rogozin, viceprim-ministrul rus.

Luni, Roscosmos (Agenția Spațială rusă) a anunțat că FEDOR o să piloteze nava spațială Federatsiya, pentru a o duce în orbită în anul 2021. Agenția dorește ca această navă să ducă oameni pe Lună și chiar pe Marte. Cosmonautul cibernetic o să înceapă antrenamentele de pilotaj în 2020, iar în 2024 se dorește ca el să ajungă la Stația Spațială Internațională.

Citește și: Omenirea, din zgârie-nori în cavernele de pe Marte

Sursă imagine: getrussia.com

[Sursă imagine cover: inrussia.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol