24 aprilie 2024, 0:00

Rusia este „în stare de război” în Ucraina, recunoaște Kremlinul

Rusia se află „în stare de război” împotriva Ucrainei, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu publicat vineri, după ce a insistat să prezinte atacul împotriva vecinului său, lansat în urmă cu doi ani, drept o „operațiune specială” și a respins utilizarea cuvântul „război”, scrie Le Monde.

„Ne aflăm într-o stare de război. Da, a început ca o operațiune militară specială, dar de îndată ce s-a format toată această bandă, când Occidentul colectiv a participat la toate acestea de partea Ucrainei, pentru noi a devenit un război. Sunt convins de acest lucru și toată lumea trebuie să-l înțeleagă ”, a declarat Peskov într-un interviu acordat presei Argumentîi i Faktîi.

Nu este prima dată când Kremlinul folosește acest termen. În decembrie 2022, apoi în februarie 2023, președintele rus Vladimir Putin a rostit acest cuvânt, afirmând în special: Ele [țările  Occidentului]  au declanșat acest război și am folosit puterea pentru a îi pune capăt. »

Pentru toți ceilalți ruși și străini care locuiesc în Rusia – inclusiv jurnaliștii – utilizarea publică a cuvântului „război” în ceea ce privește „operațiunea specială” din Ucraina constituie o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de până la cincisprezece ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol