21 mai 2022, 11:39

RUSIA. Festivalul sculpturilor în zăpadă (VIDEO)

Zeci de artiști au călătorit mii de kilometri până la Novosibirsk, în Rusia, pentru festivalul de sculptură în zăpadă din Siberia de anul acesta. Douăzeci și șapte de participanți – inclusiv doisprezece școlari – au modelat blocuri uriașe de zăpadă, pentru a crea sculpturi pentru competiția anuală care va fi jurizată weekend-ul viitor.

Concurenții au venit din toată Rusia, dar și din unele țări foste sovietice, precum Kazahstan. Fiecare echipă de doi sau trei participanți primește patru metri cubi de zăpadă cu care să lucreze. În acest proces sunt folosite lopeți, ferăstraie și cuțite, dar deseori sculptorii folosesc unelte făcute de ei.

În compozițiile sculpturale, artiștii sunt invitați să reflecte frumusețea și valorile de bază ale diferitelor națiuni ale Siberiei, din antichitate până în timpurile moderne. Temele folosite de sculptori se bazează pe legendele, miturile și credințele populației locale.

Un juriu format din profesioniști în arhitectură și design va anunța câștigătorii în 8 ianuarie. Cele trei echipe câștigătoare vor primi câte o cupă. Sculpturile vor rămâne expuse până la sfârșitul lunii ianuarie.

Foto: Ruptly


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol