5 martie 2024, 1:47

“Rusia nu și-a îndeplinit niciun obiectiv major al invaziei”

Potrivit The Guardian, James Heappey, secretarul de stat britanic pentru forțele armate, a declarat sâmbătă că Rusia nu și-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele majore. Rezistența forțelor ucrainene este ”extraordinară”, a mai spus el.

„Toate obiectivele Rusiei din prima zi… și chiar și Melitopol, pe care rușii pretind că l-au cucerit, dar nu vedem nimic care să confirme acest lucru, sunt încă în mâinile ucrainenilor”, a spus Heappey pentru radio BBC.

„Rezistența ucraineană la avansul rusesc pare extraordinară. Toate obiectivele Rusiei din prima zi: Harkov, Kerson , Mariupol, Sumi și chiar Melitopol, pe care rușii pretind că l-au luat, dar noi nu vedem nimic în acest sens, sunt încă toate în mâinile ucrainenilor.

Realitatea este că toate coloanele de blindate care coboară din Belarus și din nord pentru a înconjura Kievul sunt încă departe, pentru că au fost ținute la distanță de această incredibilă rezistență ucraineană.”

Heappey mai spune că luptele de la periferia Kievului din timpul nopții s-au desfășurat în special cu forțele speciale rusești spetsnaz și echipe mici de parașutiști.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol