17 iunie 2021, 11:05

Rusia și China, campanii de discreditare a vaccinurilor anti-Covid aprobate în UE

Un raport al UE ne spune, oficial, ceea ce știam de ceva vreme.

Interesele comerciale se combină cu cele de stat în cazul Rusiei și Chinei, care s-au angajat în campanii de ”denigrare” pentru a submina încrederea în vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană cu scopul de a-și plasa propriul vaccin pe piață. Scrie negru pe alb într-un raport publicat miercuri de Unitatea Anti-Dezinformare a diplomației europene, relatează AFP.

„Diplomația vaccinului” condusă de Moscova și Beijing „este însoțită de eforturi de dezinformare și manipulare menite să submineze încrederea în vaccinurile făcute în Occident, în instituțiile europene și în strategiile europene de vaccinare”, argumentează el.

Moscova și Beijingul „utilizează mass-media controlate de stat, rețelele media din partea puterii și rețelele de socializare, inclusiv conturile oficiale diplomatice din rețelele sociale, pentru a atinge aceste obiective”, spun autorii raportului. „Contul oficial de Twitter al Sputnik V este utilizat în sensul acesta”, precizează aceștia.

„De la începutul anului 2021, peste o sută de noi exemple de cazuri de dezinformare imputabile Kremlinuli care vizează vaccinarea au fost adăugate în baza de date EUvsDisinfo”, arată raportul.

Aceste practici urmăresc „să submineze încrederea publicului în Agenția Europeană pentru Medicamente și să pună la îndoială procedurile și imparțialitatea politică”, se arată în raport.

„Prin insuflarea neîncrederii în Agenția Europeană pentru Medicamente, actorii dezinformatori își propun să submineze și să divizeze abordarea europeană comună pentru a garanta aprovizionarea cu vaccinuri”, spun ei.

Agenția Europeană (EMA) a aprobat până acum patru vaccinuri: PfizerBioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson, scrie DW.

Citește și:

Apelul Papei Francisc: Maraton de rugăciune pentru sfârșitul pandemiei

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.