19 noiembrie 2023, 9:30

Rusia va înlocui Eurovision cu Intervision, pentru a promova „diversitatea culturală într-o lume multipolară”

Rusia va crea un festival de muzică similar Eurovision şi îl va numi Intervision, după chipul şi asemănarea unui concurs care exista în vremea Uniunii Sovietice, au informat vineri autorităţile locale, citate de EFE.

„Propunem crearea unui festival de film eurasiatic deschis şi independent şi un premiu de film, precum şi competiţia muzicală Intervision”, a declarat ministrul culturii din Rusia, Olga Liubimova, citată de agenţia Interfax.

Potrivit ministrului, Rusia va contribui astfel la promovarea „diversităţii culturale într-o lume multipolară”.

Konstantin Ernst, directorul canalului rusesc cu cea mai mare acoperire naţională controlat în proporţie de 75% de guvern, Pervîi Canal, a anunţat, la rândul său, că noua competiţie muzicală va avea prima ediţie anul viitor şi se va desfăşura în fiecare an.

Ernst a dat asigurări că Intervision nu va avea „restricţii politice” şi va fi o „tribună liberă” în care toate ţările îşi vor putea prezenta cele mai bune teme.

În acelaşi timp, Ernst a spus că mizează pe „participarea activă” a membrilor grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

Anterior, regizorul de film rus Nikita Mihalkov a spus că Academia de Film Eurasiatică ar putea începe să funcţioneze şi să ofere premii, numite „Oscarurile ruse”, chiar din 2024.

În perioada sovietică, exista concursul muzical Intervision, la care participau mai multe ţări din blocul estic.

Rusia a fost exclusă de la Eurovision în 2022, după începerea ofensivei sale militare împotriva Ucrainei.

Sursa: Agerpres


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol