17 iunie 2022, 18:23

YouTube suspendă reclamele de stat ruse și limitează accesul la RT

YouTube va înceta difuzarea de reclame pe canalele din platformă deținute de instituțiile ale statului rus și de alte anumite conturi, ca parte a sancțiunilor generate de invazia Ucrainei de către Moscova.

Gigantul video, parte a companiei Google de la Alphabet Inc., va restricționa accesul la RT, post finanțat de stat. De asemenea, va limita modul în care sistemul său recomandă videoclipuri utilizatorilor.

„Vom continua să monitorizăm noile evoluții și putem lua măsuri suplimentare”, a declarat YouTube, Farshad Shadloo, într-un comunicat.

YouTube este uriaș în Rusia, unde mai multe rețele media și oameni legați de Kremlin folosesc platforma. RT se autoproclamă „cea mai mare rețea TV” de pe YouTube. Suspendarea reclamelor întrerupe capacitatea canalelor de a genera bani.

Google și platforma video s-au confruntat cu critici pentru găzduirea și difuzarea reclamelor pe aceste canale. Instanțele ruse i-au aplicat amenzi companiei Google, după ce aceasta a blocat un canal de pe YouTube afiliat Kremlinului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol