6 septembrie 2023, 6:01

Rușii au lansat primul film realizat în spațiu

Industria cinematografică rusă sărbătorește lansarea primului lungmetraj filmat în spațiu. Lansat zilele trecute, „Vyzov/Provocarea” urmărește un chirurg trimis pe Stația Spațială Internațională pentru a salva viața unui cosmonaut rănit, scrie Far Out.

Primii

În octombrie 2021, Rusia a trimis un actor și un regizor de film pentru o filmare de 12 zile pe ISS. Hollywood-ul anunțase anterior un proiect similar în 2020, în care erau implicați Tom Cruise, NASA și SpaceX a lui Elon Musk.

Președintele rus, Vladimir Putin, a lăudat filmul, spunând „Suntem primii care au filmat un lungmetraj pe orbită, la bordul unei nave spațiale. Încă o dată, primii”.

În „Provocarea”, actrița rusă Iulia Peresild, în vârstă de 38 de ani, joacă rolul chirurgului trimis să salveze un cosmonaut rănit în timpul unei ieșiri în spațiu. Regizorul Klim Șipenko, care a controlat camera de filmat, luminile și sunetul, s-a întors din spațiu cu 30 de ore de filmare, dintre care 50 de minute au fost folosite pentru filmul final.

Shipenko și Peresild au fost nevoiți să treacă prin patru luni de pregătire înainte de a fi filmați în spațiu cu o navă spațială Soyuz. Imaginile au fost filmate în modulul rusesc al ISS și prezintă cameo-uri ale celor trei cosmonauți ruși staționați acolo. Șeful televiziunii ruse a declarat că cea mai mare provocare a fost capturarea „imponderabilității reale” și nu a imaginilor generate pe calculator.

Filmul are un scor de 6,6 pe IMDB, ceea ce înseamnă că nu e rău…dar că putea fi mai bun.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol