2 ianuarie 2023, 3:16

Rușii au primit ordin să se retragă din Herson și distrug podurile în urma lor

Soldații ruși au primit ordinul să se retragă din orașul ucrainean Herson, singura capitală regională cucerită de la începutul invaziei începute în februarie.

Comandantul armatei ruse în Ucraina Sergei Surovikin a anunțat că nu mai este posibilă apovizionarea orașului, potrivit BBC.

Asta înseamnă că trupele ruse se vor retrage total din regine, pe malul vestic al Niprului.

Anterior, CNN a transmis, citând oficiali ucraineni, că rușii au fost observați distrugând poduri în regiunea ocupată Herson și se retrag din unele sate.

Considerată o înfrângere majoră a Armatei Ruse, retragerea din orașul Herson și din partea regiunii cu același nume din dreapta Niprului a fost prefigurată de informații privind aruncarea în aer a tuturor podurilor de pe drumurile care duc spre Nipru, în această dimineață.

Serhii Hlan, membru al Consiliului regional ucrainean din Herson, anunțase că „forțele rusești par să organizeze o retragere tactică din unele sate de pe linia frontului pentru a încetini atacul forțelor armate ale Ucrainei”.

Regiunea Herson a fost integrată în Federația Rusă prin decretul lui Vladimir Putin, în urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul și cel mai important oraș cucerit de ruși după invazia din 24 februarie. Renunțarea la capul de pod din dreapta Niprului închide posibilitatea avansării spre Nikolaev și Odesa.

Armata Ucraineană a început o ofensivă de eliberare a regiunii Herson la finalul lunii august, iar în urmă cu o lună linia frontului a intrat într-un prim colaps, rușii retrăgându-se dezorganizat din nordul regiunii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol