30 august 2023, 19:30

„Ruta Cavalerilor teutoni”, un nou traseu cultural turistic

O nouă rută cultural-turistică va fi inaugurată sâmbătă, la Feldioara, județul Braşov, cu ocazia Zilelor porţilor deschise ale Cetăţii.

Denumit „Ruta Cavalerilor teutoni”, acest nou traseu turistic, atestat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, leagă cetăţile teutonice din Ţara Bârsei.

Iniţiativa aparţine administrației locale din Feldioara, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov, informează Radio România Brașov FM.

“Ruta, care are aproximativ 350 de km, cuprinde nouă localități din Țara Bârsei care au la bază cetățile teutonice. În cadrul rutei sunt promovate toate formele de turism, deci nu numai turismul cultural, al monumentelor de artă, al evenimentelor culturale, dar și turismul activ, turismul de aventură, turismul în natură, turismul de city-break sau turismul de sănătate, care se desfășoară în aceste localități și în Țara Bârsei”, a precizat reprezentantul teritorial pe Brașov al Ministerului Turismului, Roxana Niculescu.

Obiectivul principal al proiectului este de a atrage cât mai mulți turiști în Țara Bârsei.

“Sperăm, prin această rută, să putem să mărim atât aria de vizitare în jurul Brașovului și în toată Țara Bârsei, cât și durata de ședere, respectiv înnoptările turiștilor la noi în zonă. Totodată, sperăm ca prin deschiderea aeroportului, aceasta să fie o oportunitate de atragere de turiști străini, care să vină să viziteze Țara Bârsei, cu obiectivele culturale, naturale pe care le avem aici”, a mai spus Roxana Niculescu.

În viitor, după ce va fi recunoscută de către Consiliul Europei, „Ruta Cavalerilor teutoni” va face o conexiune cu celelalte edificii ale Ordinului Cavalerilor Teutoni din Europa, a adăugat reprezentanta Ministerului Turismului:

“Se intenționează ca această rută să se extindă în Austria, Germania, Polonia, Țările Baltice, Grecia și alte țări care doresc să adere. Important este că România, prin județul Brașov și inițiatorii Rutei Cavalerilor Teutoni, este inițiatoarea acestei rute și poate ea să invite la aderare alte țări. Odată ce ruta va fi recunoscută de către Consiliul Europei la nivel european, aceasta va beneficia de promovarea Consiliului European”.

„Ruta Cavalerilor teutoni” va fi a treia rută cultural-turistică atestată din judeţul Braşov, după „Porţile Transilvaniei” şi „Transhumanţa în Munţii Ciucaş”.

Reamintim că weekendul acesta, la Feldioara au loc și evenimentele „Cetatea Vie – Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg – Feldioara”, ediţia a III-a, și Festivalul „Cavalerii Teutoni se ȋntorc ȋn Cetatea Feldioara”, ediţia a XI-a.

Evenimentele sunt organizate cu sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei de la Consiliul Județean Brașov.

Mai multe, aici: Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara

Sursa foto: Facebook / Cetatea Feldioara – Marienburg


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol