30 decembrie 2022, 15:40

Ryanair își retrage avioanele de pe patru aeroporturi din România de anul viitor

Ryanair renunță la peste 15 de rute pe care le operase spre și dinspre patru aeroporturi regionale din țara noastră. Compania low-cost irlandeză a decis să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara, a anunțat, în exclusivitate, boardingpass.ro.

În prezent în Oradea Ryanair zboară spre și dinspre aeroporturile Stansted din Londra și Bergamo din apropiere de Milano, însă aceste două rute vor fi suspendate la finalul lunii martie 2023.

Într-un răspuns oficial transmis Boardingpass, compania afirmă că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de subvenții pe termen” lung la aceste aeroporturi.

Potrivit G4 media, ca urmare a deciziei Ryanair, aeroportul din Oradea rămâne, din nou, doar cu ruta regulată spre București, iar de pe aeroporturile din Suceava și Timișoara va opera zboruri spre destinații internaționale doar compania Wizz Air. De la aeroportul din Sibiu vor opera zboruri pe rute internaționale companiile Austrian Airlines, Lufthansa și Wizz Air.

Plecarea Ryanair de pe Aeroportul Internațional Sibiu înseamnă o pierdere evaluată la 24.000 de pasageri pe perioada verii, când avea maxim de transport la Sibiu.

Potrivit directorului AIS, Ryanair renunţă să mai opereze la Sibiu, din cauză că nu avea ocupate în proporţie de 90 la sută aeronavele, la fiecare decolare. Cea mai rentabilă cursă operată de Ryanair la Sibiu a fost cea de Corfu (Grecia), vara.

Ryanair beneficia la Sibiu de reduceri de până la 50 % la tarifele aeroportului.

Înainte de a decide că pleacă de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, Ryanair a solicitat să fie sprijinit financiar ca să mai opereze rutele de aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol