20 mai 2022, 6:48

S-70 Otohnik. Rușii au prezentat publicului o dronă „invizibilă”

Se numește S-70 Otohnik. O dronă cu capacitate AI care poate îndeplini independent unele taskuri și care va juca rolul unui avion ușor multirol. Rușii susțin că este „invizibilă”, de aici și fotografia de mai sus.

S-70 Otohnik – „Vânătorul” în traducere – poate efectua misiuni de recunoaştere, să ofere coordonatele diverselor ţinte, să lovească ţinte aflate la sol, să lupte cu avioanele inamice.

Poate desfăşura diverse sarcini autonom sau împreună cu alte avioane clasice, cu pilot, a spus un expert militar citat de presa rusă.

Izvestia vine cu opinii exaltante ale unor experți militari care vorbește despre utilaj ca despre un “spargător de fronturi”.

Acu’ ce ați fi vrut să spună?

Totuși, conform publicaţiei The Drive (combat și capitaliștii, nu?), drona mai are de efectuat mai multe zboruri de testare şi trebuie să treacă printr-o serie de evaluări înainte de a deveni complet operaţională. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a spus că toate aceste testări şi omologări se vor încheia în 2022.

Și SUA deţin un model de dronă similară, neconfirmat oficial de Pentagon, dar despre care revista Forbes susţine că este deja operaţională.

A, da. V-am rămas datori cu o poză.

Așa arată drona când nu e invizibilă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol