16 octombrie 2021, 21:25

S-a dat! 28 de milioane pentru primul turist spațial. Sau poate că nu e primul…

Așteptarea a luat sfârșit, pentru că primul loc “cu plată” pe navă spaţială Blue Origin, care va efectua zborul său inaugural în spaţiu în luna iulie, s-a dat.

Zborul alături de miliardarul Jeff Bezos a fost adjudecat prin intermediul unei licitaţii transmise în direct, la 28 de milioane de dolari.

Cum s-a desfășurat licitația?

Toată licitația a durat circa 10-12 minute și a pornit de la 4,8 milioane de dolari. La două minute de la deschiderea licitaţiei care a avut loc în direct, prin telefon, ofertele au atins 10 de milioane de dolari, pentru ca un minut mai târziu oferta să se ridice la 20 de milioane. Runda finală, la care s-a ajuns de la 20 la 28 de milioane a durat 6 minute.

Identitatea câştigătorului, presupus a fi un pasionat al Spaţiului ultra-bogat, nu a fost dezvăluită imediat, scrie CBS News.

Suntem curioși ce strategie se va folosi atunci când numele acestuia sau acesteia va fi făcut public.

Călătorii spațiale private

Lansarea, la 20 iulie, a navei New Shepard a Blue Origin, în vestul Texasului, va marca un moment de referinţă, într-o perioadă în care companiile americane se îndreaptă către o nouă eră a călătoriilor spaţiale comerciale private.

Fondator al Blue Origin şi al Amazon.com, Bezos, cel mai bogat om din lume şi un pasionat al Spaţiului, a concurat cu miliardarii Richard Branson şi Elon Musk pentru a fi primul dintre cei trei care va călători dincolo de atmosfera Pământului.

„A vedea Pământul din Spaţiu te schimbă. Îţi schimbă relaţia cu această planetă, cu omenirea”, a spus Bezos într-un videoclip, înainte ca licitaţia finală să aibă loc, adăugând că fratele său Mark i se va alătura în călătorie.

În timp ce fondurile strânse în cadrul evenimentului sunt destinate carităţii, Blue Origin speră să încurajeze entuziasmul pentru afacerea sa de turism suborbital, aflată în dezvoltare.

Va fi Bezos primul sau câștigă Branson?

Cu toate acestea, Branson, care a fondat Virgin Galactic Holdings, ar putea încerca să o ia înaintea lui Bezos prin posibila participare a sa la un zbor de testare la marginea Spaţiului, în weekendul din 4 iulie, la bordul avionului spaţial Virgin VSS Unity.

Apropo, știe cineva numele celei de-a doua persoane care a pășit pe Lună? EXACT!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.