9 august 2020, 8:13

S-a dat startul filmelor de animație la „Anim’est”

Singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animație, Anim’est, ajuns deja la ediția a XII-a, se va desfășura în perioada 29 septembrie – 8 octombrie. Proiecțiile vor avea loc la Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Centrul CINETic, Expirat Halele Carol, Apollo111 și Carol 53.

Ediția din acest an, „The Comics Edition”, celebrează una dintre cele mai semnificative și constante surse de inspirație pentru filmul de animație, respectiv benzile desenate. Invitat special va fi canadianul Dave Cooper, unul dintre cei mai apreciați artiști creatori de benzi desenate, cel care semnează și vizualul ediției Anim’est 2017. Posterul ediției a fost intitulat de autor „Raluca Descends on Bucharest”, potrivit agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor, pe toată durata ediției din acest an a festivalului, vor fi proiectate câteva dintre cele mai îndrăgite lungmetraje de animație realizate după benzi desenate, titluri cunoscute precum „Persepolis”, unul dintre hiturile de animație ale deceniului trecut, premiat la Cannes, câștigător a două Premii Cesar și nominalizat la Premiile Oscar și BAFTA; „Tintin et le temple du soleil” / „Tintin and the Temple of the Sun”, varianta din 1969, recondiționată; sau „Chico & Rita”, nominalizat la Oscar și desemnat cel mai bun film de animație de Academia Europeană de Film în 2011.

Totodată, în cadrul unui proiect special, Gopo ReAnimation Night, se aniversează 60 de ani de când cineastul român Ion Popescu-Gopo a primit premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.

 

[Sursă imagine: feeder.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.