CITIRE

S-a dat startul la sezonul scurtmetrajelor în aer ...

S-a dat startul la sezonul scurtmetrajelor în aer liber!

Fiind vară și caniculă, dorim să ieșim la terasă, să ne relaxăm, să ne răcorim. Pe cât de comod este un film văzut acasă, în patul propriu, cu zeci de prostioare de ronțăit, pe atât de dificil devine acest lucru odată cu apariția disconfortului termic, mai ales dacă nu ai aer condiționat. Așa că preferăm să stăm afară, până mai târziu, când ne mai putem răcori.

Atunci, în acest context, ce ne facem, noi, cinefilii? Se pare că suntem chiar foarte bine pentru că a vara este și sezonul filmelor sau scurtmetrajelor proiectate de terasele tip rooftop. Bucharest ShortCut Cinefest organiează lunar ediții, în iunie având loc pe data de 29, la DESCHIS Gastrobar, locație din apropierea centrului orașului, mai exact pe Splaiul Unirii nr.160.

Bucharest ShortCut Cinefest este competiție internațională de film independent, ce își propune să facă cunoscute cele mai bune proiecte cinematografice din mediul online. Vor fi prezentate filme ale regizorilor din întreaga lume, deja afirmați sau la început de drum, competiția promovând filmul scurt, adus într-un spațiu neconvențional, mai aproape de iubitorii de film. Pentru ediția din iunie, organizatorii au venit cu o serie de cele mai bune 10 scurtmetraje din categorii precum: ficțiune, documentar, clipuri muzicale, student film, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De asemenea, dat fiind că este vorba despre o competiție, se dau și premii, numai că acestea se oferă după prezentarea din fiecare lună de festival. Unele dintre categoriile pentru care se acordă distincții sunt: Best Picture (care va lua și trofeul Bucharest ShortCut Cinefest), Best Student Film, un premiul acordat pe public, unul pe originalitate și lista poate continua.

Pe de altă parte, ce putea să fie mai frumos decât  intrarea liberă? Ei bine, se pare că acestă serie de proiecții este gratuită, deci este vorba despre un cinematograf în aer liber, fără taxă de acces, la o terasă cu multe produse bune, aproape de finele săptămânii și la care putem merge cu prietenii. Sună mai mult decât bine!

Mai multe informații legat de ediții viitoare, proiecții și câștigători găsiți pe site-ul oficial Bucharest ShortCut Cinefest.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.