4 decembrie 2020, 21:50

S-a decis: Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași

În contextul pandemiei de COVID-19, evenimentele cu ocazia sărbăroririi Sftintei Cuvioase Parascheva se vor limita, anul acesta, strict la ziua de 14 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, a explicat că Sfânta Liturghie va începe la ora 09:00 pe podiumul amenajat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul Catedralei Mitropolitane din Iași.

Astăzi, în jurul orei 18.00, va începe împodobirea cu flori a baldachinului din curtea Catedralei Mitropolitane de aceeaşi familie jertfelnică din Bucureşti, care îl înfrumuseţează în fiecare an. Cel mai probabil în această noapte sau mâine dimineaţă devreme se va scoate racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva şi va fi depusă în acest baldachin. E un moment tradiţional, datând de dinainte de 1989, ca măcar în ziua de 14 octombrie racla să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană. În anii anteriori, racla era scoasă afară mai devreme de momentul prăznuirii, întrucât rândul pelerinilor era atât de mare încât nu putea fi gestionat doar în interiorul lăcaşului de cult şi în curte”, a precizat preotul Constantin Sturzu, potrivit monitorulbt.ro.

Sursă foto: basilica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.