15 aprilie 2024, 22:10

S-a deschis cea mai mare fabrică de motoare electrice din România

„Nidec” a deschis cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, la Stefănești, județul Argeș.

„Nidec” este un grup japonez care și-a început activitatea în România în 2016, când a preluat fabrica de motoare electrice „ANA Imep” de la investitorul local George Copos, având vânzări anule de 14 miliarde USD.

Sursa: limaohio.com

„Un motiv pentru deschiderea unei capacități de producție aici este faptul că noi considerăm că România are un mediu bun pentru afaceri. Al doilea a fost găsirea spațiului potrivit pentru dezvoltarea afacerii noastre „, a declarat Valter Taranzano, „CEO Nidec Global Appliance Division”.

Pentru fabrică s-au investit câteva zeci de milioane de euro și are 500 de angajați pentru moment, dorind ca pe viitor să ajungă la 1.000, deși reprezentanții spun că au dificultăți în găsirea unui personal calificat, potrivit romania-insider.com.

În altă ordine de idei, fondatorul „Nidec”, Shigenobu Nagamori, a declarat că Guvernul României ar trebui să se implice, oferind ajutor de stat și pentru investiții mai mici, care arată capacitatea de  genera profit și de a plăti banii statului, nu numai investitorilor mari, adăugând faptul că lipsa acestui ajutor ar putea determina grupul să caute variante de extindere în alte regiuni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol