CITIRE

S-a lansat programul „Prima Casă 2018”. Ce fonduri...

S-a lansat programul „Prima Casă 2018”. Ce fonduri s-au alocat și ce bănci au fost incluse

Lansarea Programului Prima Casa 2018 a fost anunțat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) ca urmare a primirii fondurilor din partea Ministerului Finanțelor Publice.

Cele 15 bănci finanțatoare ale programului sunt: Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

„De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendințele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectivă socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generație. Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat în cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificării procesului de analiză și facilitării accesului la informații direct din site-ul instituției” – a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM, potrivit adevărul.ro.

sursa: depositpower.com.au

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) reprezintă o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM cercetează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum și creării și susținerii locurilor de muncă, funcționând ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea Băncii Naționale a României (BNR).

Garanția FNGCIMM SA – IFN este maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.

sursa: ilovedurban.co.za

Conform adevărul.ro, noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, anunțată prin Strategia Programului Prima Casă 2017-2020, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.