25 septembrie 2021, 2:28

S-a lansat prima platformă digitală dedicată proiectelor de grădină

Web designer Bianca Dobrescu și arhitect peisagist Alexandru Pripiș au pariat pe o platformă digitală dedicată proiectelor modulare de grădini, lansând Planting Puzzle, în urma unei investiții de aproximativ 20.000 de euro, din surse proprii.

Dacă nu aveți timp să mergeți în magazine, sau pur și simplu nu vreți să vă deplasați, de acum, direct din browser puteți achiziționa amenajări de grădină în doar câteva minute, cum tehnologia avansează repede și până acum ne puteam comanda online de la haine până la mâncare, mai nou Plantingpuzzle.com -primul magazin online de proiecte modulare de grădini din lume, ne poate permite amenajarea rapidă a grădinii după bunul plac, prin doar câteva clik-uri.

În mod normal, un proces de această natură v-ar lua foarte mult timp, o perioadă chiar de ordinul lunilor. Astfel, platforma ne permite să facem atât cumpărăturile, cât și plata online, simplificând semnificativ munca tuturor.

https://romanialibera.ro

„În urmă cu 12 ani, un profesor ne-a spus încă din primele ore de pe băncile facultății că a-ți face o grădină nu este pentru toate buzunarele. Acest lucru nu s-a schimbat cu timpul, ci, din contră: amenajarea cu gust a spațiului din jurul casei a devenit un serviciu din ce în ce mai exclusivist. Noi ne-am hotărât să venim în întâmpinarea acestei probleme prin implementarea proiectului Planting Puzzle, încrezători că va deveni în cel mai scurt timp un reper în peisagistica rezidențială și nu numai”, explică cofondatorul Planting Puzzle, Alexandru Pripiș.

„Românii sunt în general amatori ai bricolajului, iar ideea de a face cu mâna ta că ieși mai ieftin, este adesea întâlnită. Prin urmare, Planting Puzzle corespunde întocmai acestui obicei, iar clienții își pot construi, de acum, singuri amenajarea de grădină achiziționând proiectele noastre, având în continuare opțiunea de a apela, totuși la serviciile unei firme specializate. Practic, noi oferim un serviciu online de proiectare pentru grădini, bazat pe un sistem modular de plante, simplu de folosit și susținut de o documentație folositoare astfel încât nu vei avea cum să dai greș”, continuă Bianca Dobrescu, cofondator al proiectului.

http://www.alfinjardin.co.id

Cum funcționează?

Utilizatorul accesează pagina de magazin, de pe plantingpuzzle.com, iar din bara de filtre poate regla cât mai specific ce proiecte să îi fie afișate. Fără ajutorul altcuiva, oricine poate găsi proiectele cele mai potrivite pentru orice spațiu de amenajat: dacă ai o grădină umbrită sau în plin soare, dacă vrei să amenajezi un colț de curte, să plantezi de-a lungul gardului ori vrei ceva central, dacă vrei plante verzi tot timpul anului, cu frunze căzătoare sau cauți o amenajare cu ierburi decorative, poți alege în funcție de lungimea amenajării dorite dar și în funcție de culorile preferate care să predomine în grădină. Practic, alegi, descarci, construiești, potrivit romanialibera.ro.

Fiindcă se adresează întregii Europe, în bara de filtre se regăsește și opțiunea selectării zonei climatice din care face parte utilizatorul, pentru că plantele care trăiesc bine în Portugalia spre exemplu, nu trăiesc în condițiile climatice din Polonia sau Ungaria. Momentan toate proiectele din magazin sunt potrivite climei din țara noastră, însă pe viitor cei doi antreprenori și-au propus să diversifice.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.