20 mai 2024, 5:14

Sagrada Familia: cei 137 de ani de șantier ilegal s-au terminat. Ce se va întâmpla cu celebra catedrală

Celebra catedrală din Barcelona, Sagrada Familia, are acum permis de construcție, după ce timp de 137 de ani a funcționat fără aprobarea autorităților, potrivit Mediafax. 

Din punct de vedere tehnic, catedrala concepută de arhitectul Antoni Gaudi, ar fi fost construită ilegal, încă din anul 1882. Se pare că și în octombrie 2018, Sagrada Familia ar fi fost amendată cu 35 de milioane de euro de către autoritățile spaniole, după ce aceștia au descoperit faptul că aceasta nu deține permis de construcție.

După multe încercări, reprezentanții primăriei Barcelonei au reușit să elibereze un permis companiei care se ocupă în prezent de construirea edificiului, contra sumei de 4,6 milioane de euro. Permisul este valabil până în 2026, dată prevăzută pentru încheierea lucrărilor.

Potrivit aceluiași document, catedrașa catedrala va avea o înălţime maximă de 172 de metri, iar bugetul a fost stabilit la 374 de milioane de euro.

Catedrala Sagrada Familia face parte din ista patrimoniului UNESCO, din 2005, şi atrage peste 10 milioane de vizitatori anual.

Potrivit documentelor istorice, nici măcar Gaudi nu a cercut aprobare pentru construcția catedralei, iar absența acestui permis de construcţie constituia o problemă şi pentru autorităţi, nu numai birocratică, întrucât acestea nu puteau impune în cazul acestei clădiri standarde de planificare urbană.

Sursă Foto: musement.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol