24 iulie 2024, 0:38

„Saint Tropez” de România – cum arată plaja inundată de turiști din toate colțurile lumii

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Gura Portiței era doar un sat de pescari, unde lipovenii își ridicau colibe acoperite de stuf și își întindeau în apă plasele. Acum însă, a devenit cel mai vânat litoral din România, fiind denumit „Noul Saint Tropez”.

Sursa: guraportitei.wordpress.com

Doar la o primă vizionare a peisajului, rămâi fascinat de frumusețea clădită-n timp de mama natură. Astfel, nisipul fin, de un auriu ce-ți taie răsuflarea și apa de cristal, constituie plaja impresionantă din Gura Portiței, care își așteptă turiștii, oferindu-le cele mai uimitoare tablouri vii de litoral.

Sursa: omofon.com

Cu umbrare de stuf din loc în loc, pătura de nisip măsoară nici mai mult, nici mai puțin de patru kilometri și este împărțită în doua sectoare public și strict protejat („casa pescărușilor”).

Sursa: romani-buni.info

Așadar, pentru cei care doresc să vină în vacanță aici, există doar un complex turistic, „Eden”, deschis după anul 1990, care oferă condiții minime, dar, cine are nevoie de lux când natura îți oferă atâtea minunății?!

Sursa: dodotravel.ro

Complexul „Eden” oferă cazare la vile și hoteluri, care în vârf de sezon se ridică și la 25 de euro pe noapte. Pentru un sejur de maxim 3 zile, transportul de la Jurilovca până la Gura Portiței este gratuit și pleacă trei curse pe zi la orele 9:00, 14:00, 18:00.

De asemenea, există și oferte de agrement. De aici pot fi închiriate hidrobiciclete (tariful pentru 2persoane/oră -16 lei), iar o barcă cu vâsle în care intră și trei persoane costă 50 lei pentru o zi întreagă, sau 20 lei/oră.

Sursa: albasat.md

În altă ordine de idei, accesul la piscină, se face pe baza sumei de 19 lei, iar prețul unui șezlong pentru toată ziua este 14 lei. Iar pentru cei care doresc să exploateze mai mult comorile ascunse ale „sufletului deltei”, vor fi nevoiți să plătească 100 lei/persoană, pentru o excursie pe canalele Dranoc și Dunăvăț (4 ore).

Sursa: life.hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol