28 mai 2022, 13:44

Salario este comparatorul de salarii cu peste 130.000 de intrări

Salario este comparatorul de salarii în care 130.000 de români și-au introdus deja câștigurile nete lunare. Cele mai mari câștiguri nete sunt în București-Ilfov, Timiș și Cluj, unde există și cel mai mare interes din partea candidaților pentru transparentizarea salariilor. Platforma de comparare a fost lansată de eJobs.

București-Ilfov se află pe primul loc în topul celor mai bine plătite regiuni ale țării, cu un venit mediu lunar de 4.500 lei net, în timp ce județele Timiș și Cluj vin puternic din urmă, cu salarii medii nete de 3.500 lei. La polul opus, Vrancea, Vaslui și Dolj sunt județele cu cele mai mici salarii medii, acestea depășind ușor 2.500 lei net.

Județele cu cele mai mari venituri sunt și cele în care candidații manifestă cel mai mare interes pentru salarii transparente, în timp ce locuitorii județelor Mehedinți, Teleorman și Giurgiu sunt cel mai puțin interesați de a afla câștigurile pieței.

Cele mai mari salarii nete lunare introduse în comparatorul de salarii depășesc 22.000 lei și vizează funcții de management ca director general, manager de vânzări sau director economic. Cele mai bine plătite domenii sunt IT software, achiziții și IT hardware. La celălalt capăt al clasamentului, cel mai slab plătiți sunt românii care lucrează în au pair/baby sitting/curățenie, confecții și office/back-office/secretariat.

Pozițiile pentru ale căror salarii românii manifestă cel mai mare interes, fiecare dintre acestea având peste 2.000 de căutări în baza de date salariale:

  • economist
  • inginer de proiectare
  • asistent manager
  • inginer software
  • programator Java.

Salario oferă informații pentru peste 800 de poziții diferite, din 62 de domenii de activitate, atât de la privat, cât și de la stat.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol