29 iunie 2022, 15:04

Salată rusească la summit-ul NATO. Consternare la restaurant

Salată rusească. Hm, acum să recunoaștem, puțini sunt cei care ar refuza o porție din acest antreu, un fel de salată de boeuf fără boeuf. Sigur, contextul actual te duce cu gândul la altele. Așa s-a întâmplat la Madrid.

Prezența „salatei rusești” în meniul restaurantului situat în spațiul unde se desfășoară summitul NATO a provocat consternare în rândul demnitarilor și jurnaliștilor prezenți la acest eveniment, informează Reuters.

Această salată este extrem de populară în Spania și e prezentă în meniurile multor restaurante din această țară. Prezența „salatei rusești” în meniul unui summit al NATO în care Rusia, după invadarea Ucrainei, urmează a fi catalogată oficial drept „o amenințare de securitate” în noul concept strategic al Alianței, a generat însă iritare și stupoare printre participanți.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surpins de această alegere”, a declarat un jurnalist spaniol acreditat la eveniment.

Cu toate acestea, conform Reuters, clienții restaurantului au epuizat în câteva ore toate porțiile de „salată rusească”, care avea afișat un preț de 8 euro.

În schimb, oficialii NATO au avut parte de un meniu separat la un banchet separat, organizat în Palatul Santa Cruz din centrul Madridului, unde bucătarul-șef i-a servit cu tapas și găluște din roșii, pe care le-a denumit „salată ucraineană”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol