14 ianuarie 2023, 10:35

Saltele pentru vaci, o idee transformată în afacere de o firmă din Franța. Ce beneficii au pentru animale

În Franța, o firmă face un profit serios producând saltele pentru vaci, care le ajută să sufere de mult mai puține afecțiuni de sănătate și să fie mult mai productive. La Nort-sur-Erdre, în apropiere de Nantes, primul fabricant francez de saltele pentru vaci, Bioret Agri, îți prezintă ideea de business de succes într-un reportaj realizat de 20minutes.fr.

Lansată în anii 1990, firma Bioret Agri instalează saltele în fermele agricole din întreaga lume. Rezultatele sunt vizibile.

Saltelele sunt realizate din materiale reciclate și vândute în medie cu 250 de euro bucata. „Tata s-a inspirat din acoperirea zonelor de joacă pentru copii, cu acele materiale moi, care sunt un tampon pentru șocuri, când a realizat prima saltea”, își amintește Jean-Vincent Bioret, 41 de ani, care a preluat frâiele companiei în 2007 și a făcut-o să prospere de atunci.

Beneficiind de mai mult confort, vacile lui stau mai mult întinse, au mai puține probleme de sănătate.

Cu cele 200.000 de saltele vândute anul acesta, o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro și o creștere anuală de 15%, la poarta Bioret Agri bate succesul.

”Un animal care este zen este un animal care va produce lapte. Există, desigur, mai mulți factori care determină asta, dar după instalarea saltelelor, am înregistrat în câteva luni de la 27 la 34 de litri de lapte per cap de vacă, apoi chiar 37, cu mici scăderi în perioadele în care este foarte cald”, declară proprietarul firmei.

Sursa foto: Bioret Agri

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol