21 iunie 2024, 8:16

Salvamontiștii au observat un meteorit pe cerul României

​Salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj au intrat în alertă, după ce o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, a fost observată pe cer, trecând peste creasta masivului Vâlcan.

Au crezut inițial că ar fi vorba de un avion cu probleme, însă ulterior şi-au dat seama că a fost un meteor.

Totul s-a întâmplat marți seara, în zona Lupeni-Uricani, unde pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan. Salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme.

„Situaţia se anunţa foarte incertă, întrucât nu existau apeluri în sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, au spus reprezentanţii Salvamont România într-o postare pe Facebook.

Ulterior, salvamontiştii şi-au dat seama, pe baza informaţiilor şi a imaginilor, că este vorba de un meteor care a urmat o traiectorie către S-SE, pe linia Stăneşti-Târgu Jiu-Târgu Cărbuneşti.

„Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au mai menţionat salvamontiştii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol