7 februarie 2024, 0:28

Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală de peste 40.000 de euro

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, singura cu linie de gardă și cu compartiment de terapie intensivă neonatală din județul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe și prematuritate.

Astfel, medicii vor avea la dispoziție un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre și 100 de senzori pentru acestea.

Rata mortalității infantile în județul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe țară și anume  7,3 la mia de copii născuți vii, față de 5,8.

Organizația Salvați Copiii ne este alături în munca noastră de a asigura un start bun în viață celor mai mici pacienți. Aparatura primită este formată, printre altele, dintr-un incubator performant necesar îngrijirii prematurilor și nou-născuților cu probleme la naștere. Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul nașterilor premature este în continuă creștere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt și pentru acest lucru vă mulțumim”, a declarat dr. Stoica-Mariș Emil, Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva.

Donația a fost posibilă datorită susținătorilor campaniei Salvați Copiii și a partenerului Fox România, care a donat 24.000 de euro.

Mulțumim partenerilor noștri Salvați Copiii, care sunt responsabili de multe fapte bune în România și ne sunt alături de mulți ani în acest proiect, aducându-ne în atenție nevoile urgente ale comunităților defavorizate. Demersul Fox este unul de lungă durată, început acum câțiva ani, spitalul din Deva fiind deja al 6-lea din cadrul acestor proiecte. Și nu ne oprim aici. Vrem ca tot mai mulți copii să aibă șansa să răspundă la întrebarea: Tu ce vrei să fii când vei crește mare?, a declarat  Andreea Toader – Marketing Manager FOX România.

Programe de educație sanitară

În cadrul programului Sănătatea mamei și a copilului în zonele rurale defavorizate, a fost creată o rețea de incluziune socială și combatere a sărăciei prin asigurarea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale) la nivel local, astfel ajutând la creșterea accesului la servicii sustenabile și de calitate pentru mame, gravide, gravide minore și copii până în 5 ani.

Până în prezent, 56.000 beneficiari (mame, gravide, copii 0-5 ani) au fost susținuți în cadrul programului. În județul Hunedoara, au beneficiat de servicii socio-medicale peste 5.300 de beneficiari de la debutul programului.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităților, precum și a secțiilor de terapie neonatală și de pediatrie, în contextul crizei: “Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanțarea deficitară și de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenție este vitală atât în maternități, cât și în comunități și ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol