8 septembrie 2023, 9:44

Sâmbătă și duminică, Târgul de Sfânta Maria are loc la Muzeul Satului din București

Târgul de Sfânta Maria se desfăşoară, sâmbătă și duminică, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, sub înaltul patronaj al majestătii Sale Margareta, custodele Coroanei Române.

Evenimentul îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sfânta Maria Mică, la 8 septembrie, care marchează şi sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Meșteri populari, colecționari și artiști plastici

În cadrul târgului, vizitatorii se vor întâlni cu meşteri populari, colecţionari şi artişti plastici şi chiar pot avea propriile realizări în ateliere de modelaj în lut şi de confecţionat obiecte cu seminţe din fructe şi legume, precum şi din fibre textile – se precizează pe site-ul muzeului.

S-a deschis în 1936

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, România este „Muzeul din inima capitalei”, care și-a deschis porțile pentru public în anul 1936.

Expoziția permanentă acoperă o suprafață de 14 ha având 380 de monumente, 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu și peste 250.000 de documente de arhivă referitoare la sat și viața sa tradițională.

Expozițiile permanente și cele temporare atrag un număr de 500.000 de vizitatori anual.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE