1 iunie 2023, 8:33

Șansă unică! 500.000 de bilete de avion gratuite spre Hong-Kong

Pandemia de COVID-19 a afectat grav turismul din Asia. Restricțiile de limitare a răspândirii coronavirusului sunt tratate în continuare cu seriozitate de autorități. Asta îi face pe turiști să nu își riște banii pentru o eventuală călătorie cu peripeții în Asia.

Hong-Kong încearcă să ia măsuri care să încurajeze turismul. În acest sens, autoritățile locale pun la bătaie 500.000 de bilete de avion gratuite. Investiția ar fi estimată la 254.8 milioane de dolari.

Conform BBC, șansa de a pune mâna pe un astfel de bilet este destul de redusă, fiindcă foarte multe companii aeriene evită să mai zboare spre Hong Kong.

Compania britanică Virgin Atlantic a anunțat vinerea trecută că nu va mai opera zboruri spre Hong-Kong din cauze care ar fi în strânsă legătură cu războiul din Ucraina. Virgin Atlantic se retrage după 30 de ani din Hong-Kong.

Dar asta nu îi descurajează pe oficialii asiatici. „Autoritatea aeroportuară va finaliza angajamente cu companiile aeriene, iar din momentul în care guvernul va ridica toate restricțiile vom lansa campanii publicitare pentru a da biletele de avion gratuite”, a subliniat Dane Cheng, director executiv al Consiliului pentru Turism din Hong-Kong.

Biletele vor fi valabile dus-întors și foarte probabil vor fi distribuite începând cu 2023. Chiar și așa Virgin Atlantic nu pare dispusă să mai revină în Hong Kong.

„Prin închiderea spațiului aerian deasupra Rusiei, am luat decizia să nu mai reluăm zborurile în martie 2023. Ne cerem scuze clienților fideli acestei rute, vom restitui costul biletelor sau vom oferi varianta unui voucher sau a unui rebooking cu Virgin pe o altă rută.

Hong Kong menține una dintre cele severe politici anti-Covid din lume.

Autoritățile au oferit asigurări că nu va fi obligatorie carantinarea într-un hotel sau prezentarea unui test cu rezultat negativ înaintea îmbarcării în țara de origine.

Acum a devenit responsabilitatea turistului să își monitorizeze starea medicală in primele trei zile de la sosirea în Hong Kong.

„Situația este strâns legată de cea din China, fiindcă peste jumătate dintre cei care călătoresc în Hong-Kong vin din China. Biletele gratuite vor readuce încet turismul din Hong-Kong la un nivel acceptabil”, cred analiștii în turism.

În primele opt luni ale anului 2022, doar 184.000 de oameni au vizitat Hong Kong, în condițiile în care orașul a primit 56 de milioane de vizitatori în 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol