27 mai 2022, 2:01

Satul românesc a devenit școala de-acasă a tinerilor artiști

Regizori, antropologi, artiști vizuali și scriitori s-au întâlnit și au petrecut două săptămâni în satul românesc Hundorf, azi Viişoara. Rezultatele se pot vedea la sediul Institului Cultural Român.

„Au desenat, au pictat, au scris și au filmat până când satul a devenit al lor”

Şcoala de-Acasă este un proiect de întâlniri între artiști, care au loc în fiecare an în satul transilvan Hundorf, azi Viişoara, judeţul Mureş, situat între Sighişoara şi Mediaş. „Cei 14, cărora li s-au alăturat încă trei rezidenți din anul trecut, au desenat, au pictat, au scris și au filmat până când satul a devenit al lor. Din observatori obiectivi s-au metamorfozat în martori implicați, au intrat în sat așa cum spectatorul intră în tablou și participă cu judecata sa la creație„, transmite criticul de artă Ruxandra Dreptu, potrivit ICR.

Expoziția, din Viișoara în București

Tinerii artiști implicați în proiect au realizat prezentări care au avut loc acasă, la Viișoara, în cadrul unui prim eveniment public pentru localnici și gazde, la Biserica Evanghelică, apoi la Mediaș, la Muzeul Gazelor Naturale, unde expoziția a fost prezentă trei săptămâni. În perioada 111-22 noiembrie, tinerii îşi expun lucrările la Institutul Cultural Român.

Vernisajul expoziției și lansarea catalogului

Vineri, 15 noiembrie, ora 18.00, are loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului, în prezența tinerilor care au participat la proiect.

Sursă cover foto: melbournefoodandwine.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol