24 aprilie 2024, 7:12

Savoare și gust. Care este cea mai delicioasă rețetă de înghețată preparată în casă

Pe timpul verii, înghețata de casă este un desert delicios și sănătos, apreciat atât de cei mici, cât și de cei mari. Rețetele de înghețată sunt atât de diverse și pe măsură de delicioase, însă diferă timpul pe care îl acordăm preparării.

Pentru a obține cele mai racoritoare si cremoase cupe de înghețată, vei avea nevoie doar de un blender, un mixer și câteva ingrediente pe alese. Află câteva sfaturi care să te ajute să prepari o înghețată de casă plină de savoare, în funcție de aroma dorită!

Înghețată de vanilie

Sursa foto retetepractice.ro

Ingrediente necesare: 2 păstăi de vanilie, 500 ml de frișcă, 70 g de zahăr, 3 gălbenușuri.

Mod de preparare:

Se crestează pe lungime păstăile de vanilie și se îndepărtează cu grijă toate semințele de vanilie, care se păstrează. Se pune frișca la fiert, la foc mic, alături de păstăile de vanilie și zahărul, care se amestecă încet până când zahărul se dizolvă complet.

Într-un bol încăpător, se bat gălbenușurile, apoi se incorporează frișca îndulcită, în mod treptat. La final, se strecoară amestecul obținut, pentru a îndepărta păstăile și a obține o cremă omogenă. Ulterior, se adaugă boabele de vanilie și lasă înghețată la congelator minimum două-trei ore, înainte de a o servi.

Înghețată de ciocolată

Sursa foto: retetepractice.ro

Ingredientele necesare: 480 ml de frișcă, 1 cană (aproximativ 400 g) de lapte condensat, 50 g de pudră de cacao, 175 g de fulgi sau bucăți de ciocolată.

Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, se amestecă frișca până când se obține o cremă aerată, dar fermă. Apoi se adaugă treptat toate celelalte ingrediente, amestecându-le ușor pentru a obține o textura aerată, dar cremoasa în același timp. Apoi se lasă întregul amestec la congelator pentru cel puțin șase ore, înainte de a se consuma.

Înghețată de fructe de pădure

Sursa foto www.kfetele.ro

Ingrediente necesare: 750 g de fructe de pădure congelate, 200 ml de frișcă, 80 g de zahăr pudră.

Mod de preparare: Se scot fructele de pădure din congelator și se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute înainte de a fi utilizate. Apoi se toacă fructele cu ajutorul unui blender sau cu un tocător. Separat, se amestecă frișca, cu ajutorul unui mixer, până când se obține o textură fermă. În cele din urmă, se amestecă toate ingredientele într-un vas încăpător și gustă înghețată, urmând să se adauge cantitatea de zahăr necesară în funcție de gustul fiecărui.

Ediția de dimineață vă urează poftă bună!

FOTO cover: unica.ro


Comentariile sunt oprite pentru acest articol