28 august 2023, 9:21

Scandal MONSTRU  în Arabia Saudită. Ronaldo ar putea fie închis, fie expulzat

Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, trece prin momente grele. Investițiile în acesta par a nu confirma, iar echipa este pe cale să piardă titlul.

Ultimele cinci partide au însemnat două victorii, un egal și două înfrîngeri, dar ultima, cea cu Al-Hilal (locul 4) a pus capac la toate.

După înfrângerea în fața lui Al-Hilal, 0-2, Ronaldo (Al-Nassr) și-a atins organele genitale privind spre fanii adverși în timp ce scandau ironic numele lui Messi.

Circumstanță agravantă – fapta s-a petrecut în perioada Ramadanului, considerată extrem de delicată.

Suporterii lui Al-Hilal cer acum sancționarea dură a portughezului. Suporterii albaștrilor, insultați, au umplut paginile de socializare cu proteste, cerând ca portughezul să fie expulzat.

În fruntea lor e avocatul Nouf bint Ahmed, care a comentat pe Twitter: „Comportamentul lui Ronaldo este infracțiune în Arabia Saudită. E un act indecent public, o dezonoare publică, infracțiune pedepsită cu închisoarea și, dacă ești străin, are ca efect expulzarea”. Avocatul specializat în drept internațional anunțând că „va fi depusă o plângere la Ministerul Public”.

Acesta a mai scris în tweet-ul său: „Nu urmăresc sportul, dar chiar dacă fanii lui Al-Hilal l-au provocat, el nu a reacționat corect”.

Mai mult, un jurnalist sportiv saudit, Osman Abu Bakr, a comentat: „Ronaldo a făcut un gest imoral la adresa spectatorilor. Federația ar trebui să-i anuleze contractul”.

Să vedem acum ce decizie se va lua, pentru că Arabia Saudită este, se știe, o țară aparte.

Clubul din Riad este susținut oficial chiar de controversatul Mohammed bin Salman, cunoscut drept MBS, prințul moștenitor și cel care conduce regatul saudit, acuzat în lumea întreagă de crime și încălcarea drepturilor omului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol