23 septembrie 2020, 19:13

Schimbările prin care trece femeia căreia i-au fost transplantate mâini bărbătești

O tânără din India care și-a pierdut ambele membre superioare într-un tragic accident de autobuz, a trecut printr-o operație de-a dreptul complicată. Medicii i-au transplantat femeii membrele provenite de la un băbat a cărui nuanță a pielii era ceva mai închisă în comparație cu a ei. După trecerea anilor femeia a început să observe o schimbare semnificativă a brațelor.

Accidentul în care tânăra Shreya Siddanagowser și-a pierdut membrele a avut loc în anul 2016. Un an mai târziu aceasta a trecut printr-o operație de 13 și care i-a schimbat complet viața, a primit brațele unui tânăr în vârstă de numai 21 de ani decedat într-un accident auto.

Odată cu trecerea anilor fata s-a obișnuit cu noua sa înfățișare și treptat și-a recăpătat majoritatea funcțiilor motorii, dar a început să observe și modificări incredibile la nivelul brațelor. Membrele sale au început să devină treptat din ce în ce mai subțiri și culoarea acestora s-a armonizat cu tonurile sale naturale, conform yoda.ro.

„Sunt prima femeie din lume care primește mâini bărbătești”, spunea atunci tânăra potrivit sursei citate anterior. Însă, cu trecerea timpului membrele s-au transformat treptat, devenind mult mai feminini. Cel mai probabil acest lucru fiind posibil datorită mușchilor care s-au adaptat la noul organism, dar și a nervilor care oferă semnale în funcție de necesitatea corpului.

Până în prezent în întreaga lume mai puțin de 100 de oameni au trecut prin operații de transplant a membrelor, iar până în prezent nimeni nu poate spune 100% care este motivul pentru care apar transformările, medicii continuând să studieze cu mare atenție fenomenul.

Sursă foto: yoda.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.