19 septembrie 2020, 8:16

Școala altfel. Ministrul Educației: Copilul trebuie să învețe în orice situație

Ministrul Educației, Monica Anisie, susţine că cel mai probabil şcolile se vor redeschide în luna septembrie. Trei scenarii sunt luate în calcul pentru reluarea cursurilor.

Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației, conform digi24.ro.

Distanțarea se va face la doi metri sau un metru, în funcţie de recomandările ministerului Sănătății.

Organizația Salvații Copiii a realizat un studiu în care arată şi impactul pe care școala online şi pandemia l-au avut asupra elevilor. Plictiseala este principala stare resimțită negativ de copii, urmată de obsoseală, tristețe și furie. Copiii mici din ciclul primar sunt cei care au resimțit cel mai puternic impactul negativ al izolării, potrivit stiri.tvr.ro.

Ministrul Educației ține să precizeze că fiecare copil are dreptul la educație și că indiferent de scenariul ce va fi stabilit „copilul trebuie să învețe”.

Pe perioada de pandemie jumătate dintre copii au folosit telefonul părinților pentru școala online, aproape 30 la sută au avut materii neacoperite, iar 7 din 10 au petrecut între 3 şi 4 ore online pe zi.

Tabletele achiziționate de Guvern vor ajunge până în data de 10 septembrie în școli.

sursa foto: lifenews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.